2014. december 8., hétfő

Fahéjas-almás tea (4 személy részére)

Igazi kellemes, forró, illatos, karácsonyi hangulatba illő italt szolgálhatunk fel az alábbiak szerint eljárva:
Hozzávalók:
2 teafilter (ha gyümölcsteából készítjük, akkor 3 filter)
1/2 l víz
4 db nagy alma
4 db egész rúd fahéj
szegfűszeg, vagy csillagánizs
A filtereket tegyük hőálló kancsóba és öntsük rá a forrásban levő vizet, majd hagyjuk állni 5 percig. Közben az almák belsejét óvatosan vájjuk ki úgy, hogy maradjon kb. másfél cm fala, majd töltsük bele az almákba a teát. Minden almába helyezzünk egy darab egész fahéjat és néhány szem szegfűszeget, vagy csillagánizst. Végül helyezzük az almákra a levágott tetejüket, így kínáljuk az italt. 
Nem kell forrón kortyolgatva elfogyasztani, jobb ha az az almából és a fahéjrúdból beleoldódnak az ízek. Külön edénykében felszolgálhatunk hozzá mézet, de éppen csak egy picikét érdemes belecsöppenteni, semmi esetre sem legyen édes. Természetesen a tea után az alma is elfogyasztható.
Az almák kivágott belsejét apró kockákra vágva tegyük kis tálkába, csorgassunk rá citromlevet és mézet, szórjuk meg néhány szem felaprított dióbéllel, így kínáljuk a tea mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése